Waarin we geloven

De dynamiek van de Verenigde Staten

De woningmarkt op slot? Niet in de Verenigde Staten waar de bevolking jaarlijks met vier tot vijf miljoen mensen toeneemt.

Deze markt heeft een unieke dynamiek op het punt van werken en wonen. Door de hoge mate van transparantie zijn de gebieden waar de welvaart zich concentreert duidelijk afgebakend. Hier zie je dat de bedrijvigheid bovengemiddeld groeit, net als het aantal inwoners. Daar voel je de economische kracht, het kenmerkende optimisme en de ambitie om de bewoners het beste te bieden op het gebied van wonen en werken, onderwijs en andere voorzieningen.

Die regio’s, daar voelen we ons thuis, daar zien we de potentie en daar ruiken we de kansen. Lukt dat van een afstand? Uiteraard niet. Het continent Amerika is geografisch groter dan Europa, daarom is het belangrijk om ter plekke eigen, vertrouwde, mensen te hebben. Zij kennen de markt en hebben zeer uitgebreide ervaring met vastgoed in de Verenigde Staten.

Zoveel te kiezen voor beleggers

Een vrijstaand huis met 2.400 m2 eigen grond voor 10.000 dollar. Of een studentenflat van 60m2 voor 100.000 dollar (die drie jaar geleden nog 60.000 kostte…). Locatie bepaalt alles voor vastgoed en dat geldt des te sterker in het land van extremen. Amerika.

In de Verenigde Staten zijn elk jaar ruim 1,5 miljoen nieuwe woningen nodig. Met name op plekken waar de economische activiteit sterk toeneemt, zoals in Atlanta en Houston. Steden die steeds meer banen scheppen en mensen trekken. In een zodanig tempo dat woningen schaars zijn en voorlopig schaars blijven.

In 2050 is de helft van de Nederlanders 45 jaar of ouder. In de Verenigde Staten is de gemiddelde leeftijd dan 35 jaar! De komende jaren bouwt zich dus een enorm potentieel op van mensen die voor de eerste keer van hun leven een huis gaan kopen. Dergelijke ontwikkelingen sturen ons in de keuze van onze investeringsprojecten.